vc. (dostal)

Také organizátorům moc děkujeme za hru. I když jsme došli jen na 5, mám ze hry nakonec dobrý pocit. Je to i díky volbě trasy městem, pak mě baví šifrovačky nejvíc. Ani celonoční zásek není tak hrozný, když ho člověk prosedí po hospodách a pospí si dvě hodinky v kanclu.

Startovní šifra mi přišla fajn, kolem obou chybějících hesel jsme kroužili. Jen souhlasím s názorem, že princip zkracování času do odchodu ze startu není moc motivační. A zpomaluje už tak pomalejší týmy.

Všechny další šifry byly hezky týmové, nejmíň se mi osobně líbily paraboly.

Naše tragická fakta - porovnat na 4 logo s jinou šifrou jsme chtěli už o pár hodin dřív, ztroskotalo to na tom, že starší šifry byly někde v batohu... :-D - nenápovědy na 4 jsme si všimli o 2 hod později, než přišla - stejně jsme pak nedotáhli 5 :( skončili jsme u vyplněné tabulky a další krok (posun?) už jsme nedali

Nemám matfyz a moc nechápu diskuzi ohledně abeced, tak doufám, že mi to někdo před dalšími Potrati vysvětlí. A hlavně doufám, že další Potrati budou, je to moje nejoblíbenější hra :)

Ti (Kanonický Divisor)

Díky za hru. Sice jste dost vyměkli (místo sněhu, sluníčko; místo kopců, řeka; místo pařezu ve tmě, lavičky pod lampou), ale moje záda poděkovaly. Jen nevím, kam se poděly houby?!?! Taková nestoudnost. Proč si myslíte, že Vám tam pořád chodíme? A Vy si je tam klidně nedáte. Hrůza!

Vloni jsem se po modrém obdélníku a instrumentálu zařekl, že PoTrati už ne. Jsem rád, že jsem na to za ten rok zapomněl. Trasa luxusní, počasí také a šifry takové PoTratí. Samozřejmě hodnotím z pohledu týmu, který se tak nějak prokousal dál. Je samozřejmě velká škoda připravovat takhle náročnou hru, kterou pak většina týmů neuvidí.

Za nás, vyvedená hra.

Václaf

Rádi bychom to uspíšili, ale všichni dva organizátoři teď musejí dohnat resty, které se nakupily za posledních 14 dní, kdy nejintenzivněji (rozuměj non-stop) běžela příprava hry.

reakce na #Zbožák
Zbožák
postupy řešení

Šlo by prosím k šifrám napsat nějaký stručný popis autorského řešení (ne jenom text tajenky), abychom ho mohli konfrontovat s tím, co jsme se pokoušeli (často neúspěšně) provádět?

reagovali #Václaf
Ondra (Mladí muži se smartphony)
poděkování

Díky za hru! Subjektivně jsem si ji užil víc než loni, přestože jsme letos potřebovali (ne)nápovědu. Na ty klasické potratí pocity beznaděje nad nějakou nevstřícnou úlohou samozřejmě došlo, ale v nějaké utlumenější formě než jindy.

Těsně po hře mě mrzelo, že jsme nedokázali dojít, ale jak koukám, ten kus, co nám chyběl, byl ještě dost tuhý. Na dokončení Po trati je holt potřeba špičkový výkon a trocha toho štěstíčka k tomu, a to se nám letos opět nesešlo.

Přijde mi neuvěřitelné, že takovou hru dokážete vytvořit a udržet funkční ve dvou A-orzích. To je šílený výkon, klobouk dolů.

Dominik (voy-a-ger)
poděkování

Ještě jednou díky za hru, která pro nás v leččems velmi připomínala loňský ročník.

A) Nejprve rozjezd hry (který nám sedl výrazně hůře než loni) s poměrně těžkou (alespoň pro nás) šifrou č. 2

B) Následně zeď v podobě šifry č. 4 - letos bychom bez nápovědy nedali, tedy - při současné podobě šifry - díky za ni. Jen vzhledem k tomu, že napovídala na pozorování, které buď tým má během prvních pěti minut, nebo nikdy, a bez kterého šifra nejde vyřešit, tak úplně v klidu mohla přijít klidně o tři hodiny dřív. Samozřejmě obdiv těm týmům, které si změny hlavičky všimly. Ale aspoň jsme si mohli projít všemi nočními/ranními krizemi na jedné šifře.

C) Cca 4 hodiny, kdy procházíme lehčími/pěknými šiframi, u kterých je škoda, že je nelučtilo více týmů, jako nůž máslem, aby nám někdy po desáté definivně mozky usnuly...

Za mě přesně takové Po Trati, na které každý rok pravidelně chodíme. Tedy i se šiframi, které by na jiných hrách v této podobě neprošly, ale tady jsou drobné sviňárny a nedůslednosti koloritem hry. A jako obvykle byla alespoň jedna šifra, na které bylo dost času na to přemýšlet, proč si to vůbc děláme, sem chodit... A stejně za rok zase přijdeme a budeme očekávat podobnou hru jako loni.

Jinak trasa/tematika super. I když ta trasa byla nakonec docela předvídatelná.

Dero (Mladí muži se smartphony)
Díky za hru

Díky orgům za letošní hru, užili jsme si ji do sytosti.

Je mi hrozně líto, že mediánový tým letos (opět) skončil na čtyřce. Takový tým přišel nejen o pár pěkných šifer, ale hlavně o spoustu dalšího křižování Vltavy. Nápad s trasou přes všechny pražské mosty považuju za výborný. Pro mě nejoriginálnější a nejzábavnější trasa za dlouhou dobu.

Jasný leitmotiv trasy měl i tu velkou výhodu, že člověk zhruba znal oblast, ve které bude umístěna následující šifra. Pokud v oblasti bylo nějaké pro luštění výhodné místo, mohl se tam přesunout a luštit ve větším pohodlí. Jak u Po trati často nadáváme na šifry, tak trasy máte podle mě špičkové, protože se nebojíte ani divných míst (střed města), ani jakékoli délky přesunu. Určující bývá hlavní námět trasy. Je to super.

K šifrám ještě něco napíšu přímo do patřičných míst. Bavilo mě to, díky! Pro hru jen škoda té čtyřky. :(

Legre (Zla kotata)

Děkuji za upřesnění.

reakce na #Tom
Tom

Zadání šifer ve webinfu nebylo úmyslně. Některé hry dávají elektronická zadání, Po trati ne.

reakce na #Legre reagovali #Legre (Zla kotata)
Legre (Zlá koťata)
Dotaz

Nevím, zda to bylo schválně.Po přihlášení do do web Infa se vůbec ne zobrazovaly vyzvednuté šifry. Nejhezčí zakys přes 12 h pod oblohou bez mráčku u vody ideál.

reagovali #Tom
jano (Mano Michnavský)

dakujeme :)

reakce na #Václaf
Václaf

Čas začátku je asi z různých míst (kalendář šifrovaček, Facebook) zjistitelný – hra začne ve 14.00. Přesné místo startu se dozvíte ve středu, ale můžeme prozradit, že se nachází na jihu Prahy, cca 30–40 minut cesty MHD od hlavního nádraží.

reakce na #jano reagovali #jano
jano (Mano Michnavský)
Cas a poloha zaciatku

Zdravim, chcem sa opytat, kedy budu zverejnene miesto a cas zaciatku? Uz by sa nam to hodilo vediet, aby sme si zabezpecili listky na vlaky :)

reagovali #Václaf
Dominik (voy-a-ger)

Lepší, díky.

reakce na #Tom
Tom

Tak ještě jednou, pardon za komplikace. Nechtělo se mi včera spamovat václafa registračním mailem, tak jsem jen ověřil, že zmizí chybová hláška, ale neprošel registrací.

reakce na #Karel (Spící Volové) reagovali #Dominik
Karel (Spící Volové)

Pořád nic. Žádná chyba se už sice neobbjeví, ale tým se mi nezaregistroval.

reakce na #Tom reagovali #Tom
Tom

Pardon, nenapadlo mě, že by někdo chtěl přijít znovu. Zkuste prosím ještě jednou.

reakce na #Karel (Spící Volové) reagovali #Karel (Spící Volové)
Karel (Spící Volové)
Nemožnost registrace

Hlásím tentýž problém jako Dominik. Rád bych se registroval, ale nejde to.

reagovali #Tom
Dominik (voy-a-ger)
Nemožnost registrace

Nedaří se mi nás zaregistrovat na ročník 2024. Při pokusu o registraci se zobrazí "E-mail *** (ten mail, kterým registruju každý rok)*** již databáze obsahuje". Buď jste si nepromazali loňskou databázi mailů či si to mail uložilo při prvním pokusu o registraci jako robota...